Kan du bruke produktregelen i stedet for kvotientregelen?
Kan du bruke produktregelen i stedet for kvotientregelen?

Video: Kan du bruke produktregelen i stedet for kvotientregelen?

Video: Kan du bruke produktregelen i stedet for kvotientregelen?
Video: Calculus I: The Quotient Rule (Level 1 of 3) | Examples I 2024, Kan
Anonim

Det er to grunner til at kvotientregel kan være makten overlegen regel Plus produktregel i å skille a kvotient : Den bevarer fellesnevnere når man forenkler resultatet. Hvis du bruker kraften regel pluss produktregel , du ofte må finne en fellesnevner for å forenkle resultatet.

På samme måte kan man spørre seg, hva er forskjellen mellom produktregel og kvotientregel?

De Produktregel sier at den deriverte av a produkt av to funksjoner er den første funksjonen ganger den deriverte av den andre funksjonen pluss den andre funksjonen ganger den deriverte av den første funksjonen. De Produktregel må benyttes når derivatet av kvotient av to funksjoner skal tas.

Vet også hvordan produktregelen fungerer? De produktregel brukes i kalkulus når du blir bedt om å ta den deriverte av en funksjon som er multiplikasjonen av et par eller flere mindre funksjoner. Med andre ord, en funksjon f(x) er a produkt av funksjoner hvis det kan skrives som g(x)h(x), og så videre. Denne funksjonen er en produkt av to mindre funksjoner.

På denne måten, hvorfor bruker vi kvotientregelen?

Introduksjon til Kvotientregel De kvotientregel er den siste av hovedreglene for beregning av derivater, og den omhandler først og fremst hva som skjer hvis du ha en funksjon delt på en annen funksjon og du vil ta avledet av det.

Hva er formelen for kvotientregel?

De kvotientregel er en formel for å ta den deriverte av a kvotient av to funksjoner. De formel sier at for å finne den deriverte av f(x) delt på g(x), må du: Ta g(x) ganger den deriverte av f(x). Så fra det produktet må du trekke produktet av f(x) ganger den deriverte av g(x).

Anbefalt: