Hvor mye DNA deler vi med aper?
Hvor mye DNA deler vi med aper?

Video: Hvor mye DNA deler vi med aper?

Video: Hvor mye DNA deler vi med aper?
Video: По следам древней цивилизации? 🗿 Что, если мы ошиблись в своем прошлом? 2024, Kan
Anonim

Helt siden forskere sekvenserte sjimpansegenomet i 2005, har de visst det mennesker deler ca 99% av våre DNA med sjimpanser , noe som gjør dem til våre nærmeste levende slektninger.

Følgelig, hvor mye DNA deler vi med gorillaer?

Den nylige sekvenseringen av gorilla , sjimpanse og bonobo genomer bekrefter denne antagelsen og gir et klarere syn på hvordan vi henger sammen: Sjimpanser og bonoboer er spesielt stolte som våre nærmeste levende slektninger, deling ca. 99 prosent av våre DNA , med gorillaer hengende med 98 prosent.

Dessuten, hvor stor prosentandel av DNA deler mennesker med andre dyr? Du må mye lenger tilbake i den evolusjonære historien for å finne en stamfar som er felles for både planter og dyr. Mennesker deler mer enn 50 prosent av sin genetiske informasjon med planter og dyr generelt. De deler omtrent 80 prosent med kyr, 61 prosent med insekter som fruktfluer.

På samme måte kan du spørre om aper og mennesker har samme DNA?

For de fleste DNA sekvenser, mennesker og sjimpanser ser ut til å være nærmest beslektet, men noen peker på en menneskelig -gorilla eller sjimpanse -gorillakledde. De menneskelig genom har blitt sekvensert, så vel som sjimpanse genom. Mennesker har 23 par kromosomer, mens sjimpanser, gorillaer og orangutanger ha 24.

Hvor mye ape-DNA er det i et menneske?

Forskere har lenge visst at sjimpanser og mennesker deler rundt 98 prosent av sine DNA.

Anbefalt: