Hvordan vet du om en polynomgraf er positiv eller negativ?
Hvordan vet du om en polynomgraf er positiv eller negativ?

Video: Hvordan vet du om en polynomgraf er positiv eller negativ?

Video: Hvordan vet du om en polynomgraf er positiv eller negativ?
Video: Positive and negative intervals of polynomials | Polynomial graphs | Algebra 2 | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

Hvis graden er oddetall og ledende koeffisient er positivt , venstre side av kurve peker ned og høyre side peker opp. Hvis graden er oddetall og ledende koeffisient er negativ , venstre side av kurve peker opp og høyre side peker ned.

Med tanke på dette, hvordan vet du om en helning er negativ eller positiv?

Negativ helning If en linje har en positiv helning (dvs. m > 0), så øker y alltid når x øker og y minker alltid når x reduseres. Dermed starter grafen til linjen nederst til venstre og går mot øverst til høyre.

Videre, hva er endringshastigheten? Endringshastighet . EN endringshastighet er en vurdere som beskriver hvordan en mengde Endringer i forhold til et annet kvantum. Hvis x er den uavhengige variabelen og y er den avhengige variabelen, da. endringshastighet = endring i y endring i x. Endringshastigheter kan være positiv eller negativ.

I tillegg, hvordan vet du om en ligning øker eller minker?

Den deriverte av en funksjon kan brukes til bestemme hvorvidt funksjonen er økende eller avtagende på alle intervaller i domenet. Hvis f'(x) > 0 i hvert punkt i et intervall I, da sies funksjonen å være økende på I. f'(x) < 0 i hvert punkt i et intervall I, så sies funksjonen å være minkende på jeg.

Hvordan ser en negativ skråning ut?

EN negativ helning betyr at to variabler er negativt relatert; det vil si at når x øker, reduseres y, og når x reduseres, øker y. Grafisk sett, a negativ helning betyr at når linjen på linjegrafen beveger seg fra venstre til høyre, faller linjen.

Anbefalt: