Hvordan forholder markørfossiler seg til geologisk tid?
Hvordan forholder markørfossiler seg til geologisk tid?

Video: Hvordan forholder markørfossiler seg til geologisk tid?

Video: Hvordan forholder markørfossiler seg til geologisk tid?
Video: Physical Geology: Geolgoic Time, Index Fossil 2024, Kan
Anonim

“ Marker Fossiler betyr indeks fossiler . De markørfossiler er de fossiler hvilken er finnes i det spesielle tidsperiode . Der er løsningen tidsperiode formevolusjon til utvidelsen. Kort oppsummert, markørfossiler definere det spesielle tidsperiode av utryddelse så er relatert til geologisk tid.

På samme måte kan du spørre, hvordan brukes markørfossiler for å definere geologisk tidsskala?

Marker Fossiler - Fossiler brukes til å definere og identifisere perioder av geologisk tid -Det hjelper å matche steiner på samme alder -De hjelper til med å date andre fossiler funnet i samme sedimentære lag. Nannofossiler Disse er mikroskopiske fossiler fra ulike tidsepoker.

Man kan også spørre seg hvorfor indeksfossiler er gode indikatorer på geologisk tid? En nyttig indeks fossil må være særegen eller lett gjenkjennelig, rikelig og ha en bred geografisk fordeling og kort rekkevidde gjennom tid . Indeks fossiler er grunnlaget for å definere grenser i geologisk tid skala og for korrelasjonen av strata.

Så, hva er forholdet mellom indeksfossiler og geologisk tid?

Indeksfossiler brukes til å definere geologiske perioder. Disse fossilene kan defineres som "vanlige, vidt utbredte fossiler som er begrenset i tidsrom." Hvis man finner et indeksfossil i et gitt lag, har man grenser for alder av laget. Ved hjelp av indeksfossiler defineres de geologiske periodene.

Hvordan er markørfossiler også kjent som guidefossiler?

Hvordan er indeksere fossiler ( også kjent som guidefossiler ) brukes til å definere og identifisere underinndelinger av den geologiske tidsskalaen? De er i hovedsak markører innenfor bergartene som lar trente geologer raskt identifisere bergartenheter. Grunnen fossiler brukes er at de er praktiske inneslutninger.

Anbefalt: