Hvor mye DNA deler alle levende ting?
Hvor mye DNA deler alle levende ting?

Video: Hvor mye DNA deler alle levende ting?

Video: Hvor mye DNA deler alle levende ting?
Video: Gregory Chaitin: Complexity, Metabiology, Gödel, Cold Fusion 2024, Kan
Anonim

Våre DNA er 99,9 % det samme som personen ved siden av oss – og vi er overraskende like mange andre levende ting . Kroppene våre har 3 milliarder genetiske byggesteiner, eller basepar, som gjør oss til den vi er.

Tilsvarende deler alle levende ting DNA?

Alle levende organismer lagre genetisk informasjon ved hjelp av de samme molekylene - DNA og RNA. Skrevet i den genetiske koden til disse molekylene er overbevisende bevis på delt opphav til alle levende ting.

Også deler alle levende ting den samme genetiske koden? Teoretisk sett er genetisk kode er universell. Dette betyr at samme kodon "betyr" den samme aminosyre i alle organismer . For eksempel, i både mennesker og bakterier, et kodon laget av tre tymin DNA -bokstaver vil kode for en aminosyre kalt fenylalanin. Det er omtrent tjue aminosyrer og omtrent 64 kodoner.

Derav, hvor mange gener deler alle levende ting?

Det er rundt 100 universelt bevarte gener , tilsynelatende tilstede i alle levende organismer.

Er alle levende ting relatert?

Overveldende bevis viser oss det alle arter er i slekt --det vil si at de er alle stammet fra en felles stamfar. For mer enn 150 år siden så Darwin bevis på disse sammenhengene i slående anatomiske likheter mellom forskjellige arter, både lever og utdødd.

Anbefalt: