Hva er ie1 i kjemi?
Hva er ie1 i kjemi?
Anonim

Ioniseringsenergi er energien som kreves for å fjerne et elektron fra et gassformet atom eller ion. Den første eller innledende ioniseringsenergien eller EJeg av et atom eller molekyl er energien som kreves for å fjerne én mol elektroner fra én mol isolerte gassformige atomer eller ioner.

I denne forbindelse, hva er forskjellen mellom ie1 og ie2 kjemi?

Svar: (1) ioniseringsenergi eller ioniseringsentalpi er energien som kreves for å fjerne det mest løst bundne elektronet fra et isolert gassformet atom. og IE1 , IE2 , disse er fjerning av første så vel som andre elektron fra et atom.

For det andre, er fjerning av et elektron eksotermt eller endotermisk? Ionisering Energi har positive verdier fordi det alltid kreves energi fjerne et elektron , Det er endotermisk . Elektroner er tiltrukket av kjernen, derfor trengs energi for å ta bort dem.

På samme måte spør folk, er elektronaffinitet og ioniseringsenergi det samme?

Hovedforskjellen mellom elektronaffinitet og ioniseringsenergi er det Elektron affinitet gir mengden av energi frigjøres når et atom får en elektron mens ioniseringsenergi er mengden av energi nødvendig for å fjerne en elektron fra et atom.

Hva er den første ioniseringsenergien?

De første ioniseringsenergi er den energi nødvendig for å fjerne en mol av de mest løst holdte elektronene fra ett mol gassformige atomer for å produsere 1 mol gassformige ioner hver med en ladning på 1+.

Anbefalt: