Hvordan konverterer du kvotientregelen til produktregel?
Hvordan konverterer du kvotientregelen til produktregel?

Video: Hvordan konverterer du kvotientregelen til produktregel?

Video: Hvordan konverterer du kvotientregelen til produktregel?
Video: Quotient Rule For Derivatives 2024, Kan
Anonim

De kvotientregel kan sees på som en anvendelse av produkt og kjederegler . Hvis Q(x) = f(x)/g(x), så er Q(x) = f(x) * 1/(g(x)). Du kan bruke produktregel for å differensiere Q(x), og 1/(g(x)) kan differensieres ved å bruke kjederegel med u = g(x), og 1/(g(x)) = 1/u.

Dessuten, hva er formelen for kvotientregelen?

De kvotientregel er en formel for å ta den deriverte av a kvotient av to funksjoner. De formel sier at for å finne den deriverte av f(x) delt på g(x), må du: Ta g(x) ganger den deriverte av f(x). Så fra det produktet må du trekke produktet av f(x) ganger den deriverte av g(x).

Vet også, hva er den deriverte av 1? De Derivat forteller oss helningen til en funksjon til enhver tid. Det er regler vi kan følge for å finne mange derivater . For eksempel: Helningen til en konstant verdi (som 3) er alltid 0.

Derivat Regler.

Felles funksjoner Funksjon Derivat
Konstant c 0
Linje x 1
øks en
Torget x2 2x

Folk spør også, hva er produkt- og kvoteregelen?

De Produktregel sier at den deriverte av a produkt av to funksjoner er den første funksjonen ganger den deriverte av den andre funksjonen pluss den andre funksjonen ganger den deriverte av den første funksjonen.

Hva er potensregelen i kalkulus?

De maktregel i kalkulus er en ganske enkel regel som hjelper deg å finne den deriverte av en variabel hevet til a makt , for eksempel: x^5, 2x^8, 3x^(-3) eller 5x^(1/2). Alt du gjør er å ta eksponenten, multiplisere den med koeffisienten (tallet foran x-en), og redusere eksponenten med 1.

Anbefalt: