Kan to hendelser være gjensidig utelukkende og uavhengige samtidig?
Kan to hendelser være gjensidig utelukkende og uavhengige samtidig?

Video: Kan to hendelser være gjensidig utelukkende og uavhengige samtidig?

Video: Kan to hendelser være gjensidig utelukkende og uavhengige samtidig?
Video: Смерть в отеле: Что произошло с девушкой, которую никто не знал? 2024, Kan
Anonim

Gjensidig eksklusive arrangementer kan ikke skje kl samme tid . For eksempel: når du kaster en mynt, resultatet kan enten være hoder eller haler, men kan ikke være det både . Dette betyr selvsagt gjensidig utelukkende arrangementer er ikke uavhengig , og uavhengige arrangementer Kan ikke være gjensidig utelukkende . ( arrangementer av mål null unntatt.)

Med tanke på dette, kan uavhengige hendelser oppstå samtidig?

Merk at usammenhengende arrangementer og uavhengige arrangementer er forskjellig. arrangementer anses som usammenhengende hvis de aldri oppstå samtidig ; disse er også kjent som gjensidig utelukkende arrangementer . arrangementer er vurdert uavhengig hvis de ikke er relatert. To arrangementer at gjøre ikke oppstå samtidig.

På samme måte, kan to hendelser være usammenhengende og uavhengige? To usammenhengende hendelser kan aldri bli uavhengig , bortsett fra i tilfelle at en av arrangementer er null. arrangementer er vurdert usammenhengende hvis de aldri oppstår samtidig. For eksempel vil det bli vurdert å være nybegynner og annenårsstudent usammenhengende hendelser . Uavhengige arrangementer er ikke relatert arrangementer.

Enkelt sagt, er to gjensidig utelukkende ikke-null-hendelser også avhengige uavhengige eller?

To hendelser med ikke null sannsynligheter kan ikke være begge gjensidig utelukkende og uavhengig . Hvis en gjensidig utelukkende arrangement er kjent for å forekomme, kan den andre ikke forekomme.; dermed sannsynligheten for den andre begivenhet som forekommer reduseres til null (og de er derfor avhengig ).

Hvordan vet du om et arrangement er uavhengig?

Å teste om to arrangementer A og B er uavhengig , beregn P(A), P(B) og P(A ∩ B), og kontroller deretter om P(A ∩ B) er lik P(A)P(B). Hvis de er like, A og B er uavhengig ; hvis ikke, de er avhengige.

Anbefalt: