Er en matrise lik dens inverse?
Er en matrise lik dens inverse?

Video: Er en matrise lik dens inverse?

Video: Er en matrise lik dens inverse?
Video: Inverse of a 2x2 matrix | Matrices | Precalculus | Khan Academy 2024, April
Anonim

Bare tenk på en 2x2 matrise det er lik dens omvendte uten at de diagonale oppføringene er 1 eller -1. Diagonal matriser Vil gjøre. Så A og omvendt av A er lignende , så deres egenverdier er de samme. hvis en av As egenverdier er n, en egenverdi av dens omvendte vil være 1/n.

Også spurt, er en matrise lik dens transponering?

Hvilken som helst firkant matrise over et felt er ligner på transponeringen og ethvert kvadratisk kompleks matrise er lignende til et symmetrisk kompleks matrise.

Likeledes, er alle inverterbare matriser like? Hvis A og B er lignende og inverterbar , så er A–1 og B–1 lignende . Bevis. Siden alle de matriser er inverterbar , vi kan ta inversen av begge sider: B–1 = (P–1AP)–1 = P–1A–1(P–1)–1 = P–1A–1P, så A–1 og B–1 er lignende . Hvis A og B er lignende , så er Ak og Bk for enhver k = 1, 2,.

Angående dette, kan en matrise være lik seg selv?

Det vil si Any matrise er lik seg selv : I−1AI=A. Hvis A er lignende til B, så er B lignende til A: hvis B=P−1AP, så A=PBP−1=(P−1)−1BP−1. Hvis A er lignende til B via B=P−1AP, og C er lignende til B via C=Q−1BQ, så er A lignende til C: C=Q−1P−1APQ=(PQ)−1APQ.

Hva betyr det hvis matrisene er like?

I lineær algebra, to n-for-n matriser A og B kalles lignende hvis det finnes en inverterbar n-for-n matrise P slik at. Lignende matriser representere det samme lineære kartet under to (muligens) forskjellige baser, med P som endringen av basis matrise.

Anbefalt: