Hvor mange løsninger har en lineær ligning?
Hvor mange løsninger har en lineær ligning?

Video: Hvor mange løsninger har en lineær ligning?

Video: Hvor mange løsninger har en lineær ligning?
Video: Lineær funktion - Hvad er det? 2024, Kan
Anonim

Systemer av lineære ligninger kan kun ha 0, 1 eller et uendelig antall løsninger . Disse to linjene kan ikke krysse hverandre to ganger. Det riktige svaret er at systemet har en løsning.

Med tanke på dette, hvor mange løsninger har en lineær ligning?

EN system av lineære ligninger vanligvis har en eneste løsning , men noen ganger kan det ha Nei løsning (parallelle linjer) eller uendelig løsninger (samme linje). Denne artikkelen gjennomgår alle tre sakene. En løsning . EN system av lineære ligninger har en løsning når grafene skjærer hverandre i et punkt.

For det andre, kan et lineært system ha to løsninger? System av to lineære ligninger kan 't ha nøyaktig hvem løsninger . Grunnen er at når vi har to rette linjer, de kan bare krysse på ett skjæringspunkt, ikke mer. Så for å oppsummere, system av to lineære ligninger kan ha bare en løsning , de kan 't ha nøyaktig to løsninger.

Når du tar dette i betraktning, hvordan vet du om en lineær ligning har uendelige løsninger?

Enhver 1-variabel lineær ligning hvor variabelen ikke kansellerer til null vil skape en løsning . Hvis variablene kansellerer til null, deretter ligning vil ha Nei løsning eller uendelige løsninger avhengig av verdiene til konstantene som brukes i ligning.

Hvilken ligning har ingen løsning?

De løsning x = 0 betyr at verdien 0 tilfredsstiller ligning , så det er en løsning . “ Ingen løsning betyr at det er Nei verdi, ikke engang 0, som ville tilfredsstille ligning . Vær også forsiktig så du ikke gjør den feilen å tro at ligning 4 = 5 betyr at 4 og 5 er verdier for x som er løsninger.

Anbefalt: