Innholdsfortegnelse:

Hvordan beviser du Henderson Hasselbalch-ligningen?
Hvordan beviser du Henderson Hasselbalch-ligningen?

Video: Hvordan beviser du Henderson Hasselbalch-ligningen?

Video: Hvordan beviser du Henderson Hasselbalch-ligningen?
Video: Henderson Hasselbalch equation. 2024, Kan
Anonim

Avlede Henderson-Hasselbalch-ligningen

  1. Ta ioniseringsreaksjonen til en svak syre (HA):
  2. Dissosiasjonskonstanten Ka for reaksjonen ovenfor vil være:
  3. Så fra ligning (2) ta ut [H?] til venstre side (løs for H?):
  4. Bytt ut pH og pKa i ligning (4):

På samme måte, hva er Henderson-ligningen i kjemi?

Oppdatert 10. august 2019. The Henderson Hasselbalch ligning er en omtrentlig ligning som viser forholdet mellom pH eller pOH til en løsning og pKen eller pKb og forholdet mellom konsentrasjonene av det dissosierte kjemisk arter.

På samme måte, hva betyr pKa? Viktige takeaways: pKa definisjon De pKa verdi er en metode som brukes til indikerer styrken til en syre. pKa er den negative logen til syredissosiasjonskonstanten eller Ka-verdien. En lavere pKa verdi indikerer en sterkere syre. Det vil si at den lavere verdien indikerer at syren dissosierer mer fullstendig i vann.

Med tanke på dette, hva er pKa-formelen?

pKa er definert som -log10 Ken hvor Ken = [H+][EN-] / [HA]. Fra disse uttrykkene er det mulig å utlede Henderson-Hasselbalch ligning som er. pKa = pH + log [HA] / [A-] Dette forteller oss at når pH = pKen logg deretter [HA] / [A-] = 0 derfor [HA] = [A-] dvs. like mengder av de to formene.

Er vann en buffer?

Vann er en buffer om enn en dårlig en. Dette er fordi H20 selv ioniserer og danner H30+ og OH-. For å danne en sur buffer buffer du trenger en svak syre med konjugatbasen. Ettersom det vil være hydronium- og hydroksidioner til stede, fungerer det som en buffer men er en fryktelig en.

Anbefalt: