Hvordan beviser du at linjer er parallelle i bevis?
Hvordan beviser du at linjer er parallelle i bevis?

Video: Hvordan beviser du at linjer er parallelle i bevis?

Video: Hvordan beviser du at linjer er parallelle i bevis?
Video: Afstand fra punkt til linje - bevis 2024, Kan
Anonim

Den første er hvis de tilsvarende vinklene, vinklene som er på samme hjørne ved hvert skjæringspunkt, er like, så linjene er parallelle . Den andre er hvis de alternative indre vinklene, vinklene som er på motsatte sider av tverrgående og inne i parallelle linjer , er like, deretter linjene er parallelle.

Vet også, hvilket teorem som beviser at to linjer er parallelle?

Hvis to linjer er kuttet av en tverrgående og de alternative ytre vinklene er like, da to linjer er parallelle . Vinkler kan være like eller kongruente; du kan erstatte ordet "lik" i begge teoremer med "kongruent" uten å påvirke teorem . Så hvis ∠B og ∠L er like (eller kongruente), er linjene er parallelle.

På samme måte kan du bevise at linjene P og Q er parallelle? I så fall oppgi postulatet eller teoremet du vil bruke. Hvis linjer kuttes av en tverrgående vinkel slik at (alternativt indre, alternativt ytre, tilsvarende) vinkler er kongruente, så linjer er parallell.

Ved siden av dette, hvordan beviser du at to linjer er parallelle uten vinkler?

Hvis to linjer har en tverrgående som danner alternativt interiør vinkler som er kongruente, da to linjer er parallelle . Hvis to linjer ha en tverrgående som danner tilsvarende vinkler som er kongruente, da to linjer er parallelle.

Er parallelle linjer kongruente?

Hvis to parallelle linjer er kuttet av en tverrgående, er de alternative indre vinklene kongruent . Hvis to linjer er kuttet av en tverrgående og de alternative innvendige vinklene er kongruent , den linjene er parallelle.

Anbefalt: