Hvordan kutter du parallelle linjer av en tverrgående?
Hvordan kutter du parallelle linjer av en tverrgående?

Video: Hvordan kutter du parallelle linjer av en tverrgående?

Video: Hvordan kutter du parallelle linjer av en tverrgående?
Video: ДЕРЕВЯННОЕ ПЕЧЕНЬЕ (ПРОИЗВОДСТВО ДЛЯ ПЕЧЕННОЙ МАШИНЫ) 2024, Kan
Anonim

Hvis to parallelle linjer er kuttet av en tverrgående , de indre vinklene på samme side av tverrgående er supplerende. Hvis to linjer er kuttet av en tverrgående og de indre vinklene på samme side av tverrgående er supplerende, den linjer er parallell.

Dessuten, hva skjer når en transversal krysser parallelle linjer?

For det første, hvis en tverrgående skjærer to linjer slik at tilsvarende vinkler er kongruente, da linjer er parallell . For det andre, hvis en tverrgående skjærer to linjer slik at innvendige vinkler på samme side av tverrgående er supplerende, da linjer er parallell.

Videre, hva er vinkelforholdene i parallelle linjer? Ved hver av de parallelle linjene er tilstøtende vinkler supplerende. Vinklene har spesielle navn som identifiserer deres posisjoner med hensyn til parallelle linjer og tverrgående. De er tilsvarende vinkler , alternative innvendige vinkler eller alternative ytre vinkler. En vinkel er kongruent med dens tilpassede vinkel.

Ved siden av dette, hvilke vinkelforhold dannes når 2 parallelle linjer kuttes av en tverrgående?

Alternativt interiør vinkler to vinkler i det indre av parallelle linjer , og på motsatt side (alternativ) sider av tverrgående . Alternativt eksteriør vinkler er ikke-tilstøtende og kongruente. Tilsvarende vinkler to vinkler , en i interiøret og en i eksteriøret, som er på samme side av tverrgående.

Kan en tverrgående linje være vinkelrett?

Definisjon: A linje som skjærer over to eller flere (vanligvis parallelle) linjer . I figuren nedenfor vises linje AB er en tverrgående . Den skjærer på tvers av parallellen linjer PQ og RS. Hvis den krysser parallellen linjer i rette vinkler kalles det a vinkelrett på tvers.

Anbefalt: