Er fluorgass et molekyl eller ion?
Er fluorgass et molekyl eller ion?

Video: Er fluorgass et molekyl eller ion?

Video: Er fluorgass et molekyl eller ion?
Video: Nick Lane: Origins of Life, Evolution, Alien Life 2024, April
Anonim

krever fluoridion være i en ionisk binding med litium ion , to ganger (for å balansere ligningen). Fluor i sin elementære form er F2, en nøytral molekyl.

På samme måte kan man spørre seg, er fluor et molekyl?

I romtemperatur, fluor er en diatomisk gass molekyler , blekgul når den er ren (noen ganger beskrevet som gulgrønn). Fluor kondenserer til en knallgul væske ved -188 °C (-306 °F), en overgangstemperatur som ligner på oksygen og nitrogen. Fluor har to faste former, α- og β- fluor.

På samme måte, er f2 et ion? Svar og forklaring: F2 er et molekyl som holdes sammen av en kovalent binding, ikke en ionisk knytte bånd.

Også spurt, hvilken type molekyl er fluor?

Fluor kombineres med hydrogen å lage en forbindelse ( HF ) kalt hydrogenfluorid eller, spesielt i forbindelse med vannløsninger, flussyre. De H-F bindingstype er en av de få som er i stand til hydrogen binding (skaper ekstra clustering assosiasjoner med lignende molekyler).

Hva er ladningen til fluorgass?

EN fluor atomet har ni protoner og ni elektroner, så det er elektrisk nøytralt. Hvis en fluor atom får et elektron, blir det et fluoridion med et elektrisk lade av -1.

Anbefalt: