Er NaCl et molekyl eller en forbindelse?
Er NaCl et molekyl eller en forbindelse?

Video: Er NaCl et molekyl eller en forbindelse?

Video: Er NaCl et molekyl eller en forbindelse?
Video: Ionforbindelse eller molekyle? 2024, Kan
Anonim

Natriumklorid (NaCl) er et klassisk eksempel på en ionisk forbindelse , eller forbindelse dannet av ioniske bindinger . Vann (H2O) kalles ofte en molekylær forbindelse, men er også kjent som en kovalent forbindelse fordi det er en forbindelse dannet av kovalente bindinger.

Dessuten, er NaCl et molekyl?

Den grunnleggende sammensetningen av en forbindelse kan angis ved hjelp av en kjemisk formel. Det vanligste eksemplet på en ionisk forbindelse er natriumklorid NaCl , bedre kjent som bordsalt. I motsetning til kovalente forbindelser, er det ikke noe slikt som en molekyl av en ionisk forbindelse.

Vet også, er et molekyl en forbindelse? EN molekyl dannes når to eller flere atomer av et element kjemisk går sammen. Hvis typene atomer er forskjellige fra hverandre, a sammensatt er formet. Ikke alle molekyler er forbindelser , fordi noen molekyler , slik som hydrogengass eller ozon, består bare av ett element eller en type atom.

Deretter er spørsmålet, hva slags molekyl er NaCl?

Natriumklorid , NaCl . Det klassiske tilfellet av ionisk binding, den natriumkloridmolekyl dannes ved teionisering av natrium- og kloratomer og tiltrekning av de resulterende ioner.

Er vann et molekyl eller en forbindelse?

Vann som en Sammensatt og Molekyl EN sammensatt dannes når to eller flere atomer danner kjemiske bindinger med hverandre. Den kjemiske formelen for vann er H2O, som betyr hver molekyl av vann består av ett oksygenatom kjemisk bundet til to hydrogenatomer. Og dermed, vann er en sammensatt.

Anbefalt: