Er aceton en forbindelse eller et element?
Er aceton en forbindelse eller et element?

Video: Er aceton en forbindelse eller et element?

Video: Er aceton en forbindelse eller et element?
Video: ДЕЛАЙ 3 ПРИЁМА КАЖДЫЙ ДЕНЬ С УТРА И ВОТ ЧТО БУДЕТ... 2024, Kan
Anonim

Aceton er en fargeløs, brennbar væske som lett fordamper. Det er en organisk sammensatt fordi det er karbonatomer i aceton kjemisk formel, som er (CH3)2O. Den består av tre karbonatomer, seks hydrogenatomer og ett oksygenatom.

I forhold til dette, er luft en sammensatt?

Luft er homogen blanding, ikke en sammensatt . Komponentene i en blanding kan separeres når de er kombinert; en sammensatt er et nytt stoff som dannes ved en reaksjon mellom komponenter. Den består av nitrogen, oksygen og små biter av karbondioksid og argon og andre, som alle er forbindelser eller molekyler.

Videre, er karbon et grunnstoff eller en forbindelse? Karbon er en element . La meg prøve å forklare dette. An element er et stoff som er helt laget av en type atom (f.eks. hydrogen, oksygen, aluminium, gull, etc.) På den annen side, en sammensatt er et stoff som er laget av to eller flere elementer (f.eks. vann, karbon dioksid, salt, etc.)

Angående dette, hva slags blanding er aceton?

Aceton er en fargeløs, brannfarlig, flytende, organisk forbindelse (som betyr at den inneholder karbon) som har en karbondobbeltbundet til et oksygen så vel som andre karbon- og hydrogenatomer. Aceton er en type av keton, som er et uorganisk molekyl som har en karbonylgruppe (men mer om det senere).

Er sølv en grunnstoffforbindelse eller blanding?

Opprinnelig besvart: Hva er sølv , a sammensatt blanding eller en element ? Sølv er en element . Du kan finne det som symbol "Ag" på det periodiske systemet. Sterling sølv er imidlertid en legering( blanding av to metaller) hvori sølv er ~92,5% med et annet metall, typisk nikkel eller kobber, som utgjør de resterende 7,5%.

Anbefalt: