Kan et upolart molekyl ha hydrogenbinding?
Kan et upolart molekyl ha hydrogenbinding?

Video: Kan et upolart molekyl ha hydrogenbinding?

Video: Kan et upolart molekyl ha hydrogenbinding?
Video: Hydrogen bonding in water | Water, acids, and bases | Biology | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

Hvis molekyl er ikke-polar , da ingen dipol-dipol-interaksjoner eller hydrogenbinding kan oppstår og den eneste mulige intermolekylære kraften er den svake van der Waals-kraften.

Ganske enkelt, kan ikke-polare molekyler danne hydrogenbindinger?

Vann er polar hydrogen og oksygenatomer i vann molekyler dannes polar kovalent obligasjoner . De delte elektronene bruker mer tid knyttet til oksygenatomet enn de gjøre med hydrogen atomer. Hydrogenbindinger er ikke lett dannet med ikke-polar stoffer som oljer og fett (figur 1).

Deretter er spørsmålet, hvilke typer molekyler vil vise hydrogenbinding? Hydrogenbinding dannes kun av de tre svært elektronegative elementene - fluor, oksygen og nitrogen. Så, hydrogenbinding er bare mulig i de forbindelsene der hydrogen atom er direkte bundet til fluor, oksygen eller nitrogen.

Også, forekommer hydrogenbindinger bare polare molekyler?

De Hydrogenbinding i polare molekyler forekommer bare i forbindelser som har hydrogen bundet til N, O eller F. H-atomet tiltrekkes av den partielle negative ladningen på et N-, O- eller F-atom i et annet molekyl . De Hydrogenbinding er en attraksjon, men ikke en ekte kjemikalie knytte bånd slik som ionisk eller kovalent obligasjoner.

Hva slags binding er vann?

Vann er et polart molekyl A vann molekyl dannes når to atomer av hydrogen knytte bånd kovalent med et oksygenatom. I en kovalent knytte bånd elektroner deles mellom atomer. I vann delingen er ikke lik. Oksygenatomet tiltrekker elektronene sterkere enn hydrogenet.

Anbefalt: