Hvilken del av såpemolekylet er upolart?
Hvilken del av såpemolekylet er upolart?

Video: Hvilken del av såpemolekylet er upolart?

Video: Hvilken del av såpemolekylet er upolart?
Video: Elektronparbinding, ionebinding og metallbinding 2024, Kan
Anonim

Den lange hydrokarbonkjeden er ikke-polar og hydrofob (frastøtes av vann). "Salt"-enden av såpemolekyl er ionisk og hydrofil (vannløselig).

På samme måte kan man spørre seg, er såpemolekyler polare eller upolare?

Såpemolekyler har både egenskaper som ikke-polare og polare i motsatte ender av molekylet. Oljen er en ren hydrokarbon så den er ikke-polar. Det ikke-polare hydrokarbon halen av såpen løses opp i oljen.

Foruten ovenfor, hvilke typer atomer utgjør den upolare siden av et såpemolekyl? EN såpemolekyl består av en polar ionisk hydrofil (vann-"elskende") ende, som er vist i blått i strukturen ovenfor, og en ikke-polar hydrofob (vann "hatende") ende, som er hydrokarbonkjeden vist i rødt ovenfor.

Hvilken ende av såpemolekylet er ikke-polar?

De såpemolekyl har to forskjellige slutter , en som er hydrofil (polart hode) som binder seg med vann og den andre som er hydrofob ( ikke-polar hydrokarbonhale) som binder seg med fett og olje.

Hva er strukturen til et såpemolekyl?

Svar: A såpemolekyl består av to deler: en lang hydrokarbondel og en kort ionisk del som inneholder -COO-Na+-gruppen. Den lange hydrokarbondelen er hydrofob og derfor løselig i olje, men uløselig i vann. Den korte ioniske delen er hydrofil i naturen, så løselig i vann, men uløselig i olje.

Anbefalt: