Hva ville skje hvis vannet var upolart?
Hva ville skje hvis vannet var upolart?

Video: Hva ville skje hvis vannet var upolart?

Video: Hva ville skje hvis vannet var upolart?
Video: Кемпинг под дождем - приподнятая палатка 2024, Kan
Anonim

Kohesivitet, klebeevne og overflatespenning: ville redusere fordi uten +/-- polariteten, vann ville ikke danner hydrogenbindinger mellom H20-molekyler. Som et resultat, vann ville ikke "perle" opp (skcking til seg selv), eller skck til andre overflater godt, eller danner overflater som kan støtte små mengder trykk.

Følgelig, hva ville skje hvis vannet ikke var polart?

Å være polar gir vann dens evne til å løse opp mange ting lett. Hvis vannet ikke var polart , den kunne ikke løse opp andre stoffer og den ville ikke være i stand til å opprettholde liv på jorden som vi vet. Ren vann har også en pH på 7. Dette betyr at mengden hydrogen (H+) og hydroksyl (OH-) ioner er nøyaktig balansert.

hvordan ville livet vært annerledes hvis vann var upolart? Gjør det ikke-polare ville endre seg nesten alt om vann . Til og med hvis vann var lineær (og dermed en lav nettopolaritet, som karbondioksid eller dietyleter), naturen til OH-bindingen ville tillate hydrogenbinding, slik at løsningsmidlet kan samhandle med polare oppløste stoffer og samhandle med flere vann molekyler.

Deretter er spørsmålet, hva kan skje med vann hvis vannmolekyler var upolare?

Effekter av hydrogenbindinger Vannets hydrogenbindinger påvirker egenskapene til ikke-polare molekyler , de med karbon og hydrogen, i vann . Fordi ikke-polare molekyler løses ikke lett opp i vann og er hydrofobe, blir de klemt sammen. De vann kan ikke komme gjennom membranen.

Hva ville skje hvis vann ikke var et løsemiddel?

hadde vann ikke vært det universelle løsemiddel deretter daglige matvarer som salt i vann eller sukker i vann ville aldri kunne løses opp. dette er på nasjonalt nivå. ved en større separasjon av kjemikalier ville være veldig vanskelig.

Anbefalt: