Innholdsfortegnelse:

Hva er de to typene amperemeter?
Hva er de to typene amperemeter?

Video: Hva er de to typene amperemeter?

Video: Hva er de to typene amperemeter?
Video: Michael Jackson - Earth Song (Official Video) 2024, April
Anonim

De amperemeter måler strøm i en elektrisk krets. Det er i utgangspunktet to typer amperemeter brukes i bransjen i dag: klemmen amperemeter og in-line amperemeter.

Her, hva er typene amperemeter?

Typer amperemeter

  • Permanent bevegelig spoleamperemeter.
  • Bevegelig jernamperemeter.
  • Elektrodynamometer amperemeter.
  • Likeretter type amperemeter.

For det andre, hva er DC amperemeter? EN DC amperemeter er en måleenhet DC strøm. Vanligvis består den av en spolevikling omgitt av en fast magnet, selve viklingen er knyttet til pekvingen som er indikatornålen for strømmåler . Så spenningen over denne shuntmotstanden er lineært proporsjonal med den målte strømmen.

Dessuten, hva kalles amperemeter?

An amperemeter (fra Amperemåler ) er et måleinstrument som brukes til å måle strømmen i en krets. Elektriske strømmer måles i ampere (A), derav navnet. Instrumenter som brukes til å måle mindre strømmer, i milliampere- eller mikroampere-området, er betegnet som milliampere eller mikroampere.

Hva er funksjonen til amperemeter?

An amperemeter er et instrument som brukes til å måle elektrisk strøm i enheter av ampere. An amperemeter må kobles i serie med banen til strømmen som måles. Innstilling av amperemeter opp i parallell vil skape en kortslutning og vil ikke måle strømmen riktig.

Anbefalt: