Hvordan kobler du et voltmeter og et amperemeter?
Hvordan kobler du et voltmeter og et amperemeter?

Video: Hvordan kobler du et voltmeter og et amperemeter?

Video: Hvordan kobler du et voltmeter og et amperemeter?
Video: Обзор Deek-Robot BL-02 100 В постоянного тока, 10 А, Амперметр - Robojax 2024, Kan
Anonim

EN voltmeter er tilkoblet parallelt med en enhet for å måle spenningen, mens en amperemeter er tilkoblet i serie med en enhet for å måle strømmen. I hjertet av de fleste analoge målere er et galvanometer, et instrument som måler strømflyt ved å bruke bevegelsen, eller avbøyningen, av en nål.

Hvordan kobler du til et voltmeter på denne måten?

Voltmeter måler potensialforskjellen mellom to punkter, så for å bruke en voltmeter , det vil si å måle spenning, må man koble til voltmeteret parallelt med punktene (eller enhetene). Siden voltmeter (ideelt sett) har uendelig motstand, det vil ikke påvirke kretsen. Amperemeter måler strømmen i kretsen.

hvordan kobler du et amperemeter i en seriekrets? An amperemeter er tilkoblet i serie med krets fordi formålet med amperemeter er å måle strømmen gjennom krets . Siden amperemeter er en enhet med lav impedans, kobler til det parallelt med krets ville forårsake en kortslutning krets , skade amperemeter og/eller krets.

På samme måte spør folk, hva skjer hvis du kobler et voltmeter i serie?

IF VOLTMETER ELLER SPENNING ER TILKOBLET I SERIE SÅ VIL INGEN STRØM GJENNOM KRETSEN PÅ GRUNN AV HØY MOTSTAND, SÅ DET SKAL IKKE OPPKOMME SPENNINGSTAP.

Kan du konvertere voltmeter til amperemeter?

Konvertering an amperemeter til en voltmeter innebærer å øke motstanden til amperemeter . Dette gjøres ved å legge til en høy motstand i serie med amperemeter . La rekkevidden av amperemeter være 0 – I0 Amp og vi konverterer den til en voltmeter i området 0 – V0 volt.

Anbefalt: