Hvilke vinkler er komplementære til hverandre?
Hvilke vinkler er komplementære til hverandre?

Video: Hvilke vinkler er komplementære til hverandre?

Video: Hvilke vinkler er komplementære til hverandre?
Video: En komplet (forvirret) guide til bænkpres med håndvægte (DB BÆNKPRES) 2024, Kan
Anonim

To vinkler er supplerende når de summeres til 180 grader . Legg merke til at de sammen danner en rett vinkel. Men vinklene trenger ikke være sammen.

På denne måten, hvilket par av vinkler er supplerende?

To vinkler er supplerende når de legger opp til 180 grader. De trenger ikke ved siden av hverandre, bare så lenge som totalt av de to vinkler lik 180 grader. Eksempel: 1) 60° og 120° er supplerende vinkler.

Man kan også spørre seg, hvordan finner man komplementære og supplerende vinkler? Komplementære vinkler danne en rettighet vinkel (L-form) og har en sum på 90 grader. Supplerende vinkler danner en rett linje og har en sum på 180 grader. Hvis forholdet er gitt, kan du trekke fra det gitte vinkel fra summen for å bestemme målet på de savnede vinkel.

Vet også, kan mer enn to vinkler være supplerende?

Supplerende vinkler ha to eiendommer: Kun to vinkler kan sum til 180° -- tre eller flere vinkler kan summere til 180° eller 2 radianer, men de blir ikke vurdert supplerende.

Hvordan beviser du at to vinkler er supplerende?

Du må bevise at summen av begge vinkler er lik 180 grader. ("Hvis to vinkler danner et lineært par, så er de det supplerende ; det vil si at summen av målene deres er 180 grader.")

Anbefalt: