Kan komplementære vinkler være supplerende?
Kan komplementære vinkler være supplerende?

Video: Kan komplementære vinkler være supplerende?

Video: Kan komplementære vinkler være supplerende?
Video: Complementary Colour Experiments 2024, Kan
Anonim

Supplerende vinkler er to vinkler hvis sum er 180 grader mens komplementære vinkler er to vinkler hvis sum er 90 grader. Supplerende og komplementære vinkler gjør ikke trenger å være tilstøtende (deler et toppunkt og side, eller ved siden av), men de kan være.

Dessuten, hvordan finner du komplementære og supplerende vinkler?

Komplementære vinkler danne en rettighet vinkel (L-form) og har en sum på 90 grader. Supplerende vinkler danner en rett linje og har en sum på 180 grader. Hvis forholdet er gitt, kan du trekke fra det gitte vinkel fra summen for å bestemme målet på de savnede vinkel.

For det andre, hvilke vinkelpar er supplerende? Supplerende vinkler er noen to vinkler hvis mål summerer til 180 grader. Supplerende vinkelpar vil enten være to riktige vinkler (begge 90 grader) eller være en akutt vinkel og en stump vinkel . Hvis to vinkler er begge deler supplerende til det samme vinkel , så de to vinkler er like store.

Bare så, er vertikale vinkler supplerende eller komplementære?

Definisjoner: Komplementære vinkler er to vinkler med en sum på 90º. Supplerende vinkler er to vinkler med en sum på 180º. Vertikale vinkler er to vinkler hvis sider danner to par motsatte stråler.

Må tilleggsvinkler kobles til?

Supplerende og Komplementære vinkler . Noen ganger, to vinkler er en del av hverandre eller er tilkoblet til hverandre. Disse to vinkler er supplerende fordi de sammen danner en rett linje. Du kan også fortelle at de er supplerende fordi når du legger til deres vinkel måler summen er lik 180 grader.

Anbefalt: