Hva er supplerende utvendige vinkler?
Hva er supplerende utvendige vinkler?

Video: Hva er supplerende utvendige vinkler?

Video: Hva er supplerende utvendige vinkler?
Video: Стрижка Лесенка Каскад на средние густые волосы пошагово дома | Мастер - Класс! Уроки стрижек 2024, April
Anonim

To vinkler altså ytre til de parallelle linjene og på samme side av tverrlinjen kalles samme side utvendige vinkler . Teoremet sier den samme siden utvendige vinkler er supplerende , som betyr at de har en sum på 180 grader.

På samme måte, hva er de supplerende vinklene?

Supplerende vinkler . To Vinkler er Supplerende når de øker til 180 grader. Disse to vinkler (140° og 40°) er Supplerende vinkler , fordi de summerer seg til 180°: Legg merke til at de sammen danner en rett vinkel.

Tilsvarende, er alternative utvendige vinkler supplerende? Hvis to parallelle linjer er kuttet av en tverrgående, så parene av påfølgende interiør vinkler dannet er supplerende . Når to linjer er kuttet av en tverrgående, parene av vinkler på hver side av tverrgående og utenfor de to linjene kalles alternative utvendige vinkler.

I tillegg, gir alternative utvendige vinkler opp til 180?

Hvis tverrgående skjærer over parallelle linjer (det vanlige tilfellet) da utvendige vinkler er supplerende ( legge til til 180 °). Så i figuren ovenfor, mens du flytter punkt A eller B, de to vinkler vises alltid legge til til 180 °.

Hva er alternative ytre vinkler lik?

De Alternative utvendige vinkler Teorem sier at hvis et par parallelle linjer er kuttet av en tverrgående, så alternative utvendige vinkler er kongruente.

Anbefalt: