Er utvendige vinkler på samme side ekstra?
Er utvendige vinkler på samme side ekstra?

Video: Er utvendige vinkler på samme side ekstra?

Video: Er utvendige vinkler på samme side ekstra?
Video: Смерть в отеле: Что произошло с девушкой, которую никто не знал? 2024, Kan
Anonim

To vinkler altså ytre til de parallelle linjene og på samme side av tverrlinjen kalles samme - side utvendige vinkler . Teoremet sier det samme - side utvendige vinkler er supplerende , som betyr at de har en sum på 180 grader.

På samme måte kan man spørre seg, er innvendige vinkler på samme side utfyllende?

De samme - innvendig sidevinkel teorem sier at når to linjer som er parallelle blir krysset av en tverrgående linje, vil samme - innvendige sidevinkler som dannes er supplerende , eller legg til opptil 180 grader.

Videre, er samme side utvendige vinkler kongruente? Siden alternerende interiør og alternativ utvendige vinkler er kongruent og siden lineære par av vinkler er supplerende, samme sidevinkler er supplerende.

Følgelig, er alternative utvendige vinkler supplerende?

Hvis to parallelle linjer er kuttet av en tverrgående, så parene av påfølgende interiør vinkler dannet er supplerende . Når to linjer er kuttet av en tverrgående, parene av vinkler på hver side av tverrgående og utenfor de to linjene kalles alternative utvendige vinkler.

Hva er en supplerende utvendig vinkel?

To vinkler altså ytre til de parallelle linjene og på samme side av tverrlinjen kalles samme side utvendige vinkler . Teoremet sier den samme siden utvendige vinkler er supplerende , som betyr at de har en sum på 180 grader.

Anbefalt: