Er utvendige vinkler like?
Er utvendige vinkler like?

Video: Er utvendige vinkler like?

Video: Er utvendige vinkler like?
Video: Inside a $48,000,000 Beverly Hills "MODERN BARNHOUSE" Filled with Expensive Art 2024, Kan
Anonim

EN co - utvendig vinkel er nesten det samme som co -interiør: to vinkler på samme side av tverrgående i en figur hvor to parallelle linjer er krysset av tverrgående. De er utvendige vinkler betyr at de er utenfor de to parallelle linjene motsatt av indre vinkler som er to parallelle linjer.

Ganske enkelt, hva er summen av utvendige vinkler?

To vinkler som er utenfor de parallelle linjene og på samme side av tverrlinjen kalles ytre vinkler på samme side. De teorem angir at utvendige vinkler på samme side er supplerende, noe som betyr at de har en sum på 180 grader.

Ved siden av ovenfor, er utvendige alternative vinkler like? Alternative utvendige vinkler . er kalt Alternative utvendige vinkler . Når de to linjene er parallelle Alternative utvendige vinkler er lik.

Er så innvendige vinkler like?

I hvert diagram markerte de to vinkler kalles alternative vinkler (siden de er på alternative sider av tverrgående). Hvis linjene AB og CD er parallelle, er det åpenbart at co - innvendige vinkler er ikke lik men det viser seg at de er supplerende, det vil si at summen deres er 180°.

Gir utvendige vinkler opp til 180?

Utvendige vinkler opprettes der en transversal krysser to (vanligvis parallelle) linjer. Hvert par av disse vinkler er utenfor de parallelle linjene, og på samme side av tverrgående. Legg merke til at de to utvendige vinkler vist er supplerende ( legge til til 180 °) hvis linjene PQ og RS er parallelle.

Anbefalt: