Hvilken formel er 2 pi r?
Hvilken formel er 2 pi r?

Video: Hvilken formel er 2 pi r?

Video: Hvilken formel er 2 pi r?
Video: Как понять e в степени i pi за 3,14 минуты | DE5 2024, Kan
Anonim

Arealet av en sirkel. I geometri, området omsluttet av en sirkel med radius r er π r2 . Her den greske bokstaven π representerer en konstant, omtrent lik 3,14159, som er lik forholdet mellom omkretsen av en sirkel og dens diameter.

Med tanke på dette, hva betyr 2 pi R?

Pi er forholdet mellom omkrets og diameter. 2 og r kommer fra formelen for diameter. Du må finne omkretsen til en sirkel. 2 og r kommer fordi den er lik diameteren. Så pi ganger 2 ganger r er i utgangspunktet omkrets over diameter ganger diameter som gir omkrets.

For det andre, er 2 pi r det samme som pi r i annen? Vi vil, 2 * pi * r og pi * 2 er i utgangspunktet samme ting. Og begge deler er gyldige. Og du vet allerede at forholdet mellom sirkelens omkrets og diameteren til sirkelen er lik pi . Og den nøyaktige verdien av pi er 3,14.

På samme måte kan man spørre seg, hva er formelen for pi r i annen?

Pi er noen ganger gitt verdien 22 over 7 som er omtrent 3,14. For en mer nøyaktig tilnærming bør du ha en pi knappen på kalkulatoren. De formel for areal lik pi ganger radiusen kvadrat , R står for radiusmålingen til sirkelen. Så formel er areal lik pi R i annen.

Hva er omkretsformelen?

Halvparten av diameteren, eller avstanden fra midtpunktet til sirkelkanten, kalles sirkelens radius (r). De omkrets av en sirkel er funnet ved å bruke dette formel : C=π⋅dorC=2π⋅r. Eksempel.

Anbefalt: