Hva er i matrisen til mitokondriene?
Hva er i matrisen til mitokondriene?

Video: Hva er i matrisen til mitokondriene?

Video: Hva er i matrisen til mitokondriene?
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2024, April
Anonim

Mitokondriell matrise . I mitokondrier , den matrise er rommet innenfor den indre membranen. De mitokondriell matrise inneholder mitokondrier DNA, ribosomer, løselige enzymer, små organiske molekyler, nukleotidkofaktorer og uorganiske ioner.

Hva inneholder matrisen derav?

De matrisen inneholder deoksyribonukleinsyren (DNA) til mitokondriegenomet og enzymene i trikarboksylsyresyklusen (TCA) (også kjent som sitronsyresyklusen, eller Krebs-syklusen), som metaboliserer næringsstoffer til biprodukter mitokondriet kan bruk til energiproduksjon.

I tillegg, hva er cristae av mitokondriene? st?/; flertall cristae ) er en fold i den indre membranen til et mitokondrie . Navnet er fra latin for kam eller plym, og det gir den indre membranen sin karakteristiske rynkete form, og gir en stor mengde overflateareal for kjemiske reaksjoner å oppstå på.

Foruten ovenfor, hva er rollen til matrise i mitokondrier?

De matrise spiller en kritiker rolle i energiproduksjon, fordi det er der sitronsyre- eller Krebs-syklusen finner sted. De matrise , et tett, viskøst materiale, inneholder også ribosomer og mitokondrie deoksyribonukleinsyre, DNA.

Hvilken reaksjon skjer i den indre matrisen til mitokondrier?

Mitokondrier er organeller hvis membraner er spesialisert for aerob respirasjon. Matrisen til mitokondriene er stedet for Krebs-syklusreaksjoner. Elektrontransportkjeden og de fleste ATP syntese stole på rommene skapt av den indre membranen i mitokondriene.

Anbefalt: