Hva er de tre funksjonene til mitokondriene?
Hva er de tre funksjonene til mitokondriene?

Video: Hva er de tre funksjonene til mitokondriene?

Video: Hva er de tre funksjonene til mitokondriene?
Video: Какие кератомы и папилломы самые опасные. Как действовать безошибочно? 2024, Kan
Anonim

De mest fremtredende rollene til mitokondrier er å produsere energi valutaen til celle , ATP (dvs. fosforylering av ADP), gjennom respirasjon , og for å regulere cellulær metabolisme. Det sentrale settet av reaksjoner involvert i ATP-produksjon er samlet kjent som sitronsyresyklusen, eller Krebs-syklusen.

Så, hva er hovedfunksjonene til mitokondriene?

Membranen er der de kjemiske reaksjonene skjer og matrisen er der væsken holdes. Mitokondrier er en del av eukaryote celler. Hovedoppgaven til mitokondrier er å utføre cellulær respirasjon . Dette betyr at den tar inn næringsstoffer fra celle , bryter det ned og gjør det til energi.

Foruten ovenfor, hva er funksjonene til mitokondrier? 1. De er vanligvis pølseformede eller sylindriske. 2. Hver mitokondrier er en dobbel membranbundet struktur med den ytre membranen og den indre membranen som deler lumen distinkt i to avdelinger, dvs. det ytre kammeret (perimitochindrielt rom) og det indre kammermatrisen.

Dessuten, hva er mitokondrier og dens funksjon?

Mitokondrier - Slå på de Kraftstasjon Mitokondrier er kjent som de kraftsentre av de celle. De er organeller som fungerer som et fordøyelsessystem som tar til seg næringsstoffer, bryter dem ned og lager energirike molekyler for de celle. De biokjemiske prosesser av de celle er kjent som cellulær respirasjon.

Hva er funksjonen til mitokondrier klasse 9?

CBSE NCERT-merknader Klasse 9 Biologi Fundamental Unit of Life. Mitokondrier er runde "rørlignende" organeller som gir energi til en celle i form av ATP (Adenosintrifosfat) for å utføre forskjellige kjemiske aktiviteter for å opprettholde livet. Mitokondriene kalles også cellens kraftverk.

Anbefalt: