Hvilken reaksjon skjer i matrisen til mitokondriene?
Hvilken reaksjon skjer i matrisen til mitokondriene?

Video: Hvilken reaksjon skjer i matrisen til mitokondriene?

Video: Hvilken reaksjon skjer i matrisen til mitokondriene?
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2024, Kan
Anonim

De Mitokondriell matrise Definert

Den er hvor sitronsyresyklusen tar plass . Dette er et viktig trinn i cellulær respirasjon, som produserer energimolekyler kalt ATP. Den inneholder mitokondrie DNA i en struktur kalt en nukleoid.

På samme måte spør folk, hvilken reaksjon skjer i den indre matrisen til mitokondrier?

Mitokondrier er organeller hvis membraner er spesialisert for aerob respirasjon. Matrisen til mitokondriene er stedet for Krebs-syklusreaksjoner. Elektrontransportkjeden og de fleste ATP syntese stole på rommene skapt av den indre membranen i mitokondriene.

Man kan også spørre seg, hvor finner de fleste reaksjonene sted i mitokondrier? Det enzymatiske reaksjoner av cellulær respirasjon begynner i cytoplasma, men de fleste reaksjonene oppstår i mitokondrier . Cellulær respirasjon inntreffer i dobbeltmembranorganellen kalt mitokondrier . Foldene i den indre membranen er kalt cristae.

I tillegg, hvilke reaksjoner skjer i mitokondriene?

De mest fremtredende rollene til mitokondrier er å produsere energivalutaen til cellen, ATP (dvs. fosforylering av ADP), gjennom respirasjon, og å regulere cellulær metabolisme. Det sentrale settet med reaksjoner involvert i ATP-produksjon er samlet kjent som sitronsyre syre syklus, eller Krebs-syklusen.

Hvilken kjemisk reaksjon finner sted i mitokondrier?

Oksidativ fosforylering

Anbefalt: