Hvor i mitokondriene skjer oksidativ fosforylering?
Hvor i mitokondriene skjer oksidativ fosforylering?

Video: Hvor i mitokondriene skjer oksidativ fosforylering?

Video: Hvor i mitokondriene skjer oksidativ fosforylering?
Video: Избавьтесь от жира на животе, но не совершайте этих ошибок 2024, April
Anonim

Oksidativ fosforylering foregår i det indre mitokondrie membran, i motsetning til de fleste reaksjonene i sitronsyresyklusen og fettsyren oksidasjon , hvilken ta plass i matrisen.

Bare så, hvor er oksidativ fosforylering lokalisert?

mitokondrier

På samme måte, hva er oksidativ fosforylering i mitokondrier? Oksidativ fosforylering er prosessen der ATP dannes som et resultat av overføring av elektroner fra NADH eller FADH 2 til O 2 av en rekke elektronbærere. Denne prosessen, som foregår i mitokondrier , er hovedkilden til ATP i aerobe organismer (Figur 18.1).

I denne forbindelse, hvor finner de fleste reaksjonene sted i mitokondrier?

Det enzymatiske reaksjoner av cellulær respirasjon begynner i cytoplasma, men de fleste reaksjonene oppstår i mitokondrier . Cellulær respirasjon inntreffer i dobbeltmembranorganellen kalt mitokondrier . Foldene i den indre membranen er kalt cristae.

På hvilket stadium skjer oksidativ fosforylering i glykolysen?

Oksidativ fosforylering er Den fjerde steg av cellulær respirasjon , og produserer mesteparten av energien i cellulær respirasjon . Hvor gjør oksidativ fosforylering passer inn i cellulær respirasjon ? Glykolyse , hvor den enkle sukker glukose er brutt ned, inntreffer i cytosolen.

Anbefalt: