Innholdsfortegnelse:

Hva er den ekstracellulære matrisen til blod?
Hva er den ekstracellulære matrisen til blod?

Video: Hva er den ekstracellulære matrisen til blod?

Video: Hva er den ekstracellulære matrisen til blod?
Video: Extracellular Matrix And Interstitial Fluid - What Is The Extracellular Matrix 2024, April
Anonim

De ekstracellulær matrise , kalt plasma, gjør blod unik blant bindevev fordi det er flytende. Denne væsken, som for det meste er vann, suspenderer for alltid de dannede elementene og gjør dem i stand til å sirkulere gjennom kroppen i det kardiovaskulære systemet.

På samme måte har blod en ekstracellulær matrise?

De Ekstracellulær matrise av Blod Fartøy. Blod fartøyer er svært organisert og kompleks struktur, som er langt mer enn enkle rør som leder blod til nesten hvilket som helst vev i kroppen. De ekstracellulær matrise (ECM) av en blod fartøyet bidrar vesentlig til de ulike funksjonene til blod fartøy.

Videre, hvordan fungerer den ekstracellulære matrisen? Ekstracellulær matrise (ECM) er et omfattende molekylnettverk som består av tre hovedkomponenter: protein, glykosaminoglykan og glykokonjugat. ECM-komponenter, så vel som celleadhesjonsreseptorer, samhandler med hverandre og danner et komplekst nettverk som celler befinner seg i i alle vev og organer.

Bare så, hva er en ekstracellulær matrise?

Anatomiske termer for mikroanatomi. I biologi er ekstracellulær matrise (ECM) er et tredimensjonalt nettverk av ekstracellulært makromolekyler, som kollagen, enzymer og glykoproteiner, som gir strukturell og biokjemisk støtte til omkringliggende celler.

Hva er de tre komponentene i ekstracellulær matrise?

Den ekstracellulære matrisen har tre hovedkomponenter:

  • Svært viskøse proteoglykaner (heparansulfat, keratansulfat, kondroitinsulfat), som demper cellene.
  • Uløselige kollagenfibre, som gir styrke og spenst.

Anbefalt: