Hva gjør den ekstracellulære matrisen?
Hva gjør den ekstracellulære matrisen?

Video: Hva gjør den ekstracellulære matrisen?

Video: Hva gjør den ekstracellulære matrisen?
Video: Extracellular matrix | Structure of a cell | Biology | Khan Academy 2024, Mars
Anonim

På grunn av sin mangfoldige natur og sammensetning er ECM kan tjene mange funksjoner, som å gi støtte, separere vev fra hverandre og regulere intercellulær kommunikasjon. De ekstracellulær matrise regulerer en celles dynamiske oppførsel.

Videre, hva er funksjonen til den ekstracellulære matrisen?

De ekstracellulær matrise hjelper cellene til å binde seg sammen og regulerer en rekke cellulære funksjoner , slik som adhesjon, migrasjon, spredning og differensiering. Det er dannet av makromolekyler, lokalt utskilt av residente celler.

For det andre, er den ekstracellulære matrisen inne i cellen? Selv om det er dyr celler ikke er omgitt av celle vegger, mange av celler inn vev fra flercellede organismer er innebygd i an ekstracellulær matrise bestående av utskilte proteiner og polysakkarider. De ekstracellulær matrise fyller mellomrommene mellom celler og binder celler og vev sammen.

Med tanke på dette, hvordan ser den ekstracellulære matrisen ut?

Med andre ord ekstracellulær matrise bestemmer i stor grad hvordan et vev utseende og funksjoner. De ekstracellulær matrise er består av proteoglykaner, vann, mineraler og fibrøse proteiner. En proteoglykan er består av en proteinkjerne omgitt av lange kjeder av stivelse- som molekyler kalt glykosaminoglykaner.

Hva skjer hvis den ekstracellulære matrisen er defekt?

Defekter i ekstracellulær matrise strukturelle proteiner i osteochondrodysplasias. Sekundære effekter på ekstracellulær matrise proteinstruktur kan følge av defekter i post-translasjonell modning, inkludert hydroksylering, sulfatering og proteolytisk spaltning, og produserer distinkte osteochondrodysplasier.

Anbefalt: