Er sidevinkelsiden kongruent?
Er sidevinkelsiden kongruent?

Video: Er sidevinkelsiden kongruent?

Video: Er sidevinkelsiden kongruent?
Video: Attention ! For Geometry Enthusiasts | Find The Missing Angle | Geometry | Math | 3 Methods 2024, Kan
Anonim

De Side Vinkel Side postulat (ofte forkortet til SAS) sier at hvis to sider og inkludert vinkel av en trekant er kongruent til to sider og inkludert vinkel av en annen trekant, så er disse to trekantene kongruent.

På samme måte, hvorfor er sidesidevinkelen ikke kongruent?

Kunne vite side - side - vinkel ( SSA ) gjør ikke jobbe fordi det ukjente side kan ligge på to forskjellige steder. Kunne vite vinkel - vinkel - vinkel (AAA) gjør det ikke fungerer fordi det kan produsere lignende men ikke kongruent trekanter.

Videre, hvilke vinkler er kongruente? Sammenfallende vinkler er to eller flere vinkler som har samme mål. Med enkle ord har de samme antall grader. Det er viktig å merke seg at lengden på vinkler ' kanter eller retningen til vinkler har ingen innvirkning på deres kongruens. Så lenge deres mål er likt, vil vinkler er vurdert kongruent.

Bare så, hva er SSS SAS ASA AAS?

SSS (side-side-side) Alle tre tilsvarende sider er kongruente. SAS (side-vinkel-side) To sider og vinkelen mellom dem er kongruente. SOM EN (vinkel-side-vinkel)

Hvorfor fungerer sidevinkelsiden?

SAS-teoremet sier at to trekanter er like hvis to sider og vinkel mellom disse to sider er like. De vinkel mellom de to sider kalles også inkludert vinkel . Det er viktig at vinkel du bruker for arealberegningen ligger mellom de to sider du bruker for utregningen.

Anbefalt: