Hva er en kongruent transformasjon?
Hva er en kongruent transformasjon?

Video: Hva er en kongruent transformasjon?

Video: Hva er en kongruent transformasjon?
Video: Congruent shapes and transformations 2024, Kan
Anonim

To objekter er kongruent hvis de har samme størrelse og form. EN kongruenstransformasjon er en transformasjon som ikke endrer størrelsen eller formen til et objekt. Det er tre hovedtyper av kongruenstransformasjoner , og det er refleksjoner (flips), rotasjoner (vendinger) og translasjoner (lysbilder).

I denne forbindelse, hva betyr det å være kongruent?

Overensstemmende . Vinkler er kongruent når de er like store (i grader eller radianer). Sidene er kongruent når de er like lange.

Deretter er spørsmålet, hva er eksempler på kongruente figurer? Overensstemmende Former Eksempler Tenk på alle bønder på et sjakkbrett. De er alle kongruent . Å oppsummere, kongruente tall er identiske i størrelse og form; sidelengdene og vinklene er de samme. De kan roteres, reflekteres eller oversettes, og fortsatt være det kongruent.

Man kan også spørre, hva er en kongruent polygon?

To polygoner er kongruent hvis de har samme størrelse og form - det vil si hvis deres tilsvarende vinkler og sider er like. Flytt musepekeren over delene av hver figur til venstre for å se de tilsvarende delene av figuren kongruent figuren til høyre.

Hva er et kongruent bilde?

Overensstemmende figurer har samme størrelse og samme form. Med andre ord, hvis du plasserer en gjenstand foran et speil, bilde som du ser er kongruent eller "lik" med objektet. Når former er kongruent , alle tilsvarende sider og vinkler er også kongruent.

Anbefalt: