Hvordan vet du om det finnes en grense på en graf?
Hvordan vet du om det finnes en grense på en graf?

Video: Hvordan vet du om det finnes en grense på en graf?

Video: Hvordan vet du om det finnes en grense på en graf?
Video: ДАВНО ЗАБЫТЫЙ КИЛЛЕР ВЕРНУЛСЯ, НО НЕ ПОМНИТ КТО ОН И ОТКУДА - Призрак - Русский боевик 2024, Kan
Anonim

Den første, som viser at de grense GJØR eksistere , er hvis de kurve har et hull i linjen, med et punkt for at verdien av x på en annen verdi av y. Hvis dette skjer, da grensen finnes , selv om den har en annen verdi for funksjon enn verdien for grense.

På samme måte, hva er en grense på en graf?

En ensidig grense er verdien funksjonen nærmer seg når x-verdiene nærmer seg grense fra *kun én side*. Den ensidige *høyre* grense av f ved x=0 er 1, og den ensidige *venstre* grense ved x=0 er -1.

På samme måte, hva er den formelle definisjonen av en grense? Formell definisjon av grenser Del 3: den definisjon . Om transkripsjon. Epsilon-deltaet definisjon av grenser sier at grense av f(x) ved x=c er L hvis det for en hvilken som helst ε>0 er en δ>0 slik at hvis avstanden til x fra c er mindre enn δ, så er avstanden til f(x) fra L mindre enn ε.

Da kan 0 være en grense?

For å si grense eksisterer, må funksjonen nærme seg samme verdi uavhengig av hvilken retning x kommer fra (Vi har omtalt dette som retningsuavhengighet). Siden det ikke er sant for denne funksjonen når x nærmer seg 0 , den grensen gjør eksisterer ikke.

Hva er hensikten med grenser?

I matematikk, a grense er verdien som a funksjon (eller sekvens) "nærmer seg" ettersom inndata (eller indeks) "nærmer seg" en eller annen verdi. Grenser er avgjørende for kalkulus (og matematisk analyse generelt) og brukes til å definere kontinuitet, derivater og integraler.

Anbefalt: