Har en horisontal linje et område?
Har en horisontal linje et område?

Video: Har en horisontal linje et område?

Video: Har en horisontal linje et område?
Video: The Expert (Short Comedy Sketch) 2024, Kan
Anonim

Utvalget av en enkel, lineær funksjon vil nesten alltid være ekte tall . Når du har en funksjon der y er lik en konstant, vil din kurve er en virkelig horisontal linje, som grafen nedenfor for y=3. I så fall er rekkevidden bare den eneste verdi . Ingen andre mulige verdier kan komme ut av den funksjonen!

Er følgelig en horisontal linje kontinuerlig?

Nei, horisontale linjer er ikke funksjoner. Derimot, horisontale linjer er grafene til funksjoner, nemlig av konstante funksjoner. For eksempel, funksjonen som aksepterer et hvilket som helst tall som input, men alltid returnerer tallet 5 som utgang, har en graf parallelt med x-aksen, men 5 enheter over seg.

For det andre, hva indikerer en horisontal linje? EN horisontal linje er en som går fra venstre til høyre over siden. Det kommer fra ordet 'horisont', i den forstand at horisontale linjer er parallelle med horisonten. Horisonten er horisontal . Dens fetter er den vertikale linjen som går opp og ned på siden. EN vertikal linje er vinkelrett på a horisontal linje.

På samme måte kan du spørre om domenet er vertikalt eller horisontalt?

For den kubiske funksjonen f(x)=x3 f (x) = x 3, er domenet alle reelle tall fordi den horisontale utstrekningen av grafen er hele den reelle talllinjen. Det samme gjelder den vertikale utstrekningen av grafen, så domenet og område inkludere alle reelle tall.

Hva beviser horisontallinjetesten?

Mathwords: Horisontal linjetest . EN test pleier å fastslå hvis en funksjon er en-til-en. Hvis en horisontal linje skjærer en funksjons graf mer enn én gang, deretter funksjonen er ikke en-til-en. Merk: Funksjonen y = f(x) er en funksjon hvis den passerer vertikalen linjetest.

Anbefalt: