Hva er konsentrasjonen av H+?
Hva er konsentrasjonen av H+?

Video: Hva er konsentrasjonen av H+?

Video: Hva er konsentrasjonen av H+?
Video: Episode 4 | Hva er egentlig greia med lavkarbonløsninger? 2024, Kan
Anonim

I dette tilfellet betyr det konsentrasjon av hydrogen ioner, eller [ H +], er 1,5M. En sterk base har derimot flere hydroksidioner enn hydrogen ioner.

Med tanke på dette, hva er konsentrasjonen av H+?

Så konsentrasjon av hydrogenioner er nøyaktig det samme som konsentrasjon av syreløsningen. Svar: [H+]= 0,03 M. pH = - log (0,03) pH = 1,5.

Foruten ovenfor, hva er konsentrasjonen av H+ ioner ved en pH 7? De pH skalaen starter fra 1 er den mest sure til 14 er den mest grunnleggende. Det nøytrale pH er 7 . Altså for en pH av 7 , den H+ og OH- konsentrasjoner er like. Siden konsentrasjoner er like, er forholdet lik 1.

Bare så, hva er H+-konsentrasjonen i vann?

I ren vann , hydrogenionet konsentrasjon , [H+], er lik hydroksidionet konsentrasjon , [ÅH-]. Disse konsentrasjoner kan beregnes fra ligningen for ionisering av vann . pH av ren vann er 7, den negative logaritmen til 1 X 10-7. En nøytral løsning er en som verken er sur eller basisk.

Hvordan beregner jeg konsentrasjonen av en løsning?

Del massen av det oppløste stoffet med det totale volumet av løsning . Skriv ut ligningen C = m/V, der m er massen til det oppløste stoffet og V er det totale volumet til løsning . Plugg inn verdiene du fant for masse og volum, og del dem til finne de konsentrasjon av din løsning.

Anbefalt: