Hva er konsentrasjonen av hydroniumioner i rent vann?
Hva er konsentrasjonen av hydroniumioner i rent vann?

Video: Hva er konsentrasjonen av hydroniumioner i rent vann?

Video: Hva er konsentrasjonen av hydroniumioner i rent vann?
Video: Find the Hydronium Ion Concentration given the pH 2024, Kan
Anonim

Rent vann anses å være nøytral og den hydroniumionkonsentrasjon er 1,0 x 10-7 mol/L som er lik hydroksydet ionekonsentrasjon . Så pH er -logen til [ hydroniumion ].

Herav, hva er hydroniumionkonsentrasjonen til rent vann ved 25c?

I rent vann, ved 25C , H3O+] og [OH-] ionekonsentrasjoner er 1,0 x 10-7 M. Verdien av Kw på 25C er derfor 1,0 x 10-14. Selv om Kw er definert i form av dissosiasjonen av vann , dette likevektskonstanten-uttrykket er like gyldig for løsninger av syrer og baser oppløst i vann.

For det andre, inneholder rent vann hydroniumioner? I rent vann , er det like mange hydroksid og hydroniumioner , så det er en nøytral løsning.

Så, hvordan er konsentrasjonen av hydroniumioner?

Hvordan er konsentrasjonen av hydroniumion påvirkes når syren fortynnes? De konsentrasjon av hydroniumioner reduseres når en syre fortynnes fordi H+ ved tilsetning av vann ioner av syren og hydroksyl ioner av vann reagerer for å danne vannmolekyler og konsentrasjon av hydroniumioner avtar.

Hvilke ioner finnes i rent vann?

I tilfelle av rent vann , er det alltid like mange hydrogen ioner og hydroksid ioner . Det betyr at vann forblir nøytral - selv om pH endres.

Anbefalt: