Hva er omkretsen av en kule?
Hva er omkretsen av en kule?

Video: Hva er omkretsen av en kule?

Video: Hva er omkretsen av en kule?
Video: Volum av en kule 2024, Kan
Anonim

De Omkrets av en sirkel eller en sfære er lik 6,2832 ganger radius. De Omkrets av en sirkel eller en sfære er lik 3,1416 ganger diameteren.

Her, har en kule en omkrets?

EN sfære ikke ha en omkrets . Overflatearealet til en sfære er 4*pi*R^2, hvor R er radiusen til sfære . En stor sirkel av sfære (hvor flyet inneholder sfærens senter) har en omkrets på 2*pi*R, hvor R er radiusen til sfære.

På samme måte, hva er formelen for omkrets? For å beregne omkretsen av en sirkel , bruk formelen C = πd, der "C" er omkretsen, "d" er diameteren og π er 3,14. Hvis du har radius i stedet for diameter, multipliser den med 2 for å få diameteren. Du kan også bruke formelen for omkretsen av en sirkel ved bruk av radius, som er C = 2πr.

Vet også, hva er en formel for en kule?

Ligning av en Kule . Generalen ligning av en sfære er: (x - a)² + (y - b)² + (z - c)² = r², hvor (a, b, c) representerer sentrum av sfære , r representerer radiusen, og x, y og z er koordinatene til punktene på overflaten av sfære.

Hva er formelen for en halv kule?

Rebekka, høyden på en halvkule er dens radius. Volumet til a sfære er 4/3 π r3. Så volumet av en halvkule er halv av det: V = (2 / 3) π r3.

Anbefalt: