Hvor mange dimensjoner har en kule?
Hvor mange dimensjoner har en kule?

Video: Hvor mange dimensjoner har en kule?

Video: Hvor mange dimensjoner har en kule?
Video: How Many Faces, Edges And Vertices Does A Sphere Have? 2024, Kan
Anonim

En sfære er en TRE-DIMENSJONELL solid figur, som den har tre dimensjoner og ligger i et 3D-rom. I en kule er alle punkter på overflaten like langt fra et fast punkt (senteret).

Også spurt, har en kule dimensjoner?

EN sfære er definert omtrent som en sirkel, bortsett fra at den er i 3 dimensjoner . Derfor er det definert som settet av alle punkter i rommet som er like langt fra et senter. Som sådan er en av de karakteristiske parameterne for en sfære er dens radius.

Man kan også spørre, hvor mange dimensjoner har sirkel og kule? Alle punktene i en sirkel, og de fjerneste punktene i en kule er på en fast avstand fra brennpunktet (sentrum). Imidlertid er det ulikheter som at en sirkel er todimensjonal , mens en kule er en tredimensjonal gjenstand.

Dessuten, hva kalles en 4-dimensjonal kule?

sirkelen, som er den ene- dimensjonale omkretsen av en (to- dimensjonale ) disken i flyet er en 1- sfære , de tre- dimensjonale grensen til en (fire- dimensjonale ) 4 -ball i fire- dimensjonale Euklidisk er en 3- sfære , også kjent som en glome.

Er en ball tredimensjonal?

ρα-sphaira, "klode, ball ") er et geometrisk objekt i tre - dimensjonale rom som er overflaten til en ball (dvs. analogt med de sirkulære objektene i to dimensjoner , der en "sirkel" omgir "disken" dens.

Anbefalt: