Hva er forholdet mellom overflateareal og volum av en kule?
Hva er forholdet mellom overflateareal og volum av en kule?

Video: Hva er forholdet mellom overflateareal og volum av en kule?

Video: Hva er forholdet mellom overflateareal og volum av en kule?
Video: Overflate av prisme 2024, Kan
Anonim

For en sfære , flateareal er S= 4*Pi*R*R, hvor R er radiusen til sfære og Pi er 3,1415 The volumet av en kule er V= 4*Pi*R*R*R/3. Så for en sfære , forholdet mellom flateareal til volum er gitt ved: S/V = 3/R.

På denne måten, hva er forholdet mellom overflateareal og volum?

De overflateareal til volum forholdet mellom et objekt er forholdet mellom to målinger. Det er forholdet mellom Overflate til volum . Det viser sammenligningen mellom størrelsen på utsiden av en gjenstand og mengden inni. Små eller tynne gjenstander har en stor flateareal sammenlignet til de volum.

Spørsmålet er deretter, er overflatearealet til en kule større enn volumet? De flateareal er større enn volumet , og mindre enn volumet , bare avhengig av hvilke enheter vi bruker.

Videre, hvordan finner du overflaten til en kule?

For å finne overflatearealet til en kule , bruk ligningen 4πr2, der r står for radiusen, som du vil gange med seg selv for å kvadrere den. Deretter multipliserer du den kvadrerte radien med 4. For eksempel, hvis radiusen er 5, vil den være 25 ganger 4, som tilsvarer 100.

Hva er forskjellen mellom overflateareal og volum?

Figurer med det samme område kan ha annerledes omkrets; og figurer med samme omkrets kan ha ulike områder . Hva er forskjellen mellom overflate og volum ? Flateareal er summen av områder av alle ansiktene til den solide figuren. Volum er antall kubikkenheter som utgjør en solid figur.

Anbefalt: