Hva er forholdet mellom overflateareal og volum av en terning?
Hva er forholdet mellom overflateareal og volum av en terning?

Video: Hva er forholdet mellom overflateareal og volum av en terning?

Video: Hva er forholdet mellom overflateareal og volum av en terning?
Video: Surface Area to Volume Ratio Explained 2024, April
Anonim

Til kuber mindre enn dette, flateareal er større i forhold til volum enn det er større kuber (hvor volum er større i forhold til flateareal ). illustrerer tydelig at når størrelsen på et objekt øker (uten å endre form), reduseres dette forholdet.

På samme måte spør folk, hva er forholdet mellom overflateareal og volum?

De overflateareal til volum forholdet mellom et objekt er forholdet mellom to målinger. Det er forholdet mellom Overflate til volum . Det viser sammenligningen mellom størrelsen på utsiden av en gjenstand og mengden inni. Små eller tynne gjenstander har en stor flateareal sammenlignet til de volum.

Videre, er overflateareal det samme som volum? Flateareal er summen av områder av alle ansiktene til den solide figuren. Det måles i kvadratiske enheter. Volum er antall kubikkenheter som utgjør en solid figur.

Er overflatearealet og volumet til en terning det samme?

Vi vet at volumet av en kube er lik s3, hvor s er lengden på en gitt side av kube . Siden sidene av en kube er alle samme , den flateareal av kube er lik 6 ganger område av ett ansikt.

Hva er forholdet mellom overflateareal og volum og diffusjonstid?

Når cellen øker i størrelse, vil volum øker raskere enn flateareal , fordi volum er terninger hvor flateareal er kvadratisk. Når det er mer volum og mindre flateareal , spredning tar lengre tid og er mindre effektiv.

Anbefalt: