Hva er syrer og baser i kjemi?
Hva er syrer og baser i kjemi?

Video: Hva er syrer og baser i kjemi?

Video: Hva er syrer og baser i kjemi?
Video: Syrer og Baser - Introduksjon (Ep1) 2024, April
Anonim

I kjemi , syrer og baser har blitt definert forskjellig av tre sett med teorier. Den ene er Arrhenius-definisjonen, som dreier seg om ideen om at syrer er stoffer som ioniserer (bryter av) i en vandig løsning for å produsere hydrogen (H+) ioner mens baser produsere hydroksid (OH-) ioner i løsning.

Angående dette, hva er en syre eller en base?

An syre er et stoff som donerer hydrogenioner. Nå er det flere hydrogenioner enn hydroksidioner i løsningen. Denne typen løsning er sur. EN utgangspunkt er et stoff som aksepterer hydrogenioner. Når en utgangspunkt er oppløst i vann, skifter balansen mellom hydrogenioner og hydroksydioner motsatt vei.

På samme måte, hva er baser i kjemi? I kjemi , baser er stoffer som i vandig løsning frigjør hydroksyd (OH) ioner, er glatte å ta på, kan smake bittert hvis en alkali, endre fargen på indikatorer (f.eks. blir rødt lakmuspapir blått), reagere med syrer for å danne salter, fremme visse kjemisk reaksjoner ( utgangspunkt katalyse), aksepterer protoner

Dessuten, hva er syre i kjemi?

An syre er en kjemisk arter som donerer protoner eller hydrogenioner og/eller aksepterer elektroner. Ordet syre kommer fra de latinske ordene acidus eller acere, som betyr "sur", siden en av egenskapene til syrer i vann er en sur smak (f.eks. eddik eller sitronsaft).

Hva er syrer og baser i vitenskapen?

Syrer og baser er to spesielle typer kjemikalier. Hvis den har mange hydrogenioner, så er den en syre . Hvis den har mange hydroksidioner, er den en utgangspunkt . pH-skala. Forskere bruk noe som kalles en pH-skala for å måle hvordan surt eller grunnleggende en væske er.

Anbefalt: