Hva er forskjellen mellom syrer og baser på pH-skalaen?
Hva er forskjellen mellom syrer og baser på pH-skalaen?

Video: Hva er forskjellen mellom syrer og baser på pH-skalaen?

Video: Hva er forskjellen mellom syrer og baser på pH-skalaen?
Video: What Is The pH Scale | Acids, Bases & Alkalis | Chemistry | FuseSchool 2024, April
Anonim

Å skille mellom syrer og baser . Nøkkel forskjell : Syrer og baser er to typer etsende stoffer. Hvilket som helst stoff med en pH verdi mellom 0 opp til 7 vurderes surt , mens en pH verdi på 7 til 14 er en utgangspunkt . Syrer er ioniske forbindelser som brytes fra hverandre i vann for å danne et hydrogenion (H+).

Deretter kan man også spørre seg, hva er en syre og base på en pH-skala?

De pH-skala måler hvordan surt eller basica substans er. De pH-skala varierer fra 0 til 14. A pH av 7 er nøytral. EN pH mindre enn 7 er surt . EN pH større enn 7 er grunnleggende.

I tillegg, hvordan er syrer og baser forskjellige fra hverandre? Selv om baser er motsatte da de er bitre, generelt luktfrie (unntatt ammoniakk), de er glatte; baser reagerer med fett og oljer. Syrer dissosiere for å gi frie hydrogenioner (H+) når blandet i vann, mens baser dissosiere for å gi frie hydroksidioner (OH) når det blandes i vann.

I forhold til dette, hva er baser på pH-skalaen?

De pH-skala blir ofte sagt til område fra 0 til 14, og de fleste løsninger faller innenfor dette område , selv om det er mulig å få en pH under 0 eller over 14. Alt under 7,0 er surt, og alt over 7,0 er alkalisk eller basisk.

Er NaOH en syre eller base?

NaOH , eller natriumhydroksid , er en forbindelse. En forbindelse er klassifisert som enten en syre , utgangspunkt , ellersalt. Alle baser inneholder OH- (hydroksid) ioner, mens alle syrer inneholder H+ (hydrogen) ioner. Et salt er en forbindelse som dannes når en utgangspunkt og en syre er kombinert fordi de nøytraliserer hverandre.

Anbefalt: