Hva er Arrhenius-begrepet om syrer og baser?
Hva er Arrhenius-begrepet om syrer og baser?

Video: Hva er Arrhenius-begrepet om syrer og baser?

Video: Hva er Arrhenius-begrepet om syrer og baser?
Video: Arrhenius definition of acids and bases | Biology | Khan Academy 2024, April
Anonim

De Arrhenius syre - basiskonsept klassifiserer et stoff som en syre hvis den produserer hydrogenioner H(+) eller hydroniumioner i vann. Et stoff er klassifisert som en utgangspunkt hvis den produserer hydroksidioner OH(-) i vann. Andre måter å klassifisere stoffer som syrer eller baser er Brønsted-Lowry konsept og Lewis konsept.

På samme måte spør folk, hva er Arrhenius-definisjonen av syrer og baser?

An Arrhenius syre er et stoff som dissosieres i vann for å danne hydrogenioner eller protoner. Med andre ord, det øker antallet H+ ioner i vannet. I kontrast, en Arrhenius base dissosieres i vann for å danne hydroksidioner, OH-.

Foruten ovenfor, hva er hovedproblemet med Arrhenius-definisjonene? (Unntak fra regelen gir feil Arrhenius lov) Syrer produserer hydroniumioner når det løses opp i H2O. Har pH mindre enn 7. Baser produserer hydroksidioner når de er oppløst i H2O.

Når du tar dette i betraktning, hva er Arrhenius-konseptet med syre?

Som definert av Arrhenius : An Arrhenius syre er et stoff som dissosieres i vann for å danne hydrogenioner (H+). An Arrhenius base er et stoff som dissosieres i vann for å danne hydroksid (OH) ioner. Med andre ord, en base øker konsentrasjonen av OH ioner i en vandig løsning.

Hva er de forskjellige konseptene for syrer og baser?

An syre er et stoff som dissosieres i løsemiddel for å produsere ett eller flere hydrogenioner (H+). EN utgangspunkt er et stoff som dissosieres i løsemiddel for å produsere ett eller flere hydroksidioner (OH-).

Anbefalt: