Hvordan brukes Cpcfc?
Hvordan brukes Cpcfc?

Video: Hvordan brukes Cpcfc?

Video: Hvordan brukes Cpcfc?
Video: Video 89 Hvordan bruke ordet SOM??? A1, A2, B1, B2, Bergenstesten. 2024, Kan
Anonim

CPCTC brukes ofte ved eller nær slutten av et bevis som ber studenten vise at to vinkler eller to sider er kongruente. Det betyr at når to trekanter er bevist å være kongruente, så må de tre sideparene som korresponderer være kongruente og de tre vinkelparene som korresponderer må være kongruente.

Angående dette, hva betyr Cpcfc?

Tilsvarende deler av kongruente figurer er kongruente

Videre, hva er Cpctc og eksempel? Tilsvarende deler av kongruente trekanter er kongruente Det betyr at hvis to trangler er kjent for å være kongruente, så er alle tilsvarende vinkler/sider også kongruente. Som en eksempel , hvis 2 trekanter er kongruente av SSS, så vet vi også at vinklene til 2 trekanter er kongruente.

Spørsmålet er deretter, er Cpctc et teorem?

1 svar. Det er en teorem som umiddelbart følger av definisjonen av kongruens (avhengig av hvilken definisjon du bruker), Fra Wikipedia: "To trekanter er kongruente hvis deres korresponderende sider er like lange og deres korresponderende vinkler er like store."

Hva er Cpctc-teorem?

CPCTC er et akronym for korresponderende deler av kongruente trekanter er kongruente. CPCTC brukes ofte ved eller nær slutten av et bevis som ber studenten vise at to vinkler eller to sider er kongruente. Tilsvarende betyr at de er i samme posisjon i de to trekantene.

Anbefalt: