Fortsetter lydbølger for alltid?
Fortsetter lydbølger for alltid?

Video: Fortsetter lydbølger for alltid?

Video: Fortsetter lydbølger for alltid?
Video: Honningbarna - Voldelig Lyd full album live | Rohdos Sessions 2024, April
Anonim

På grunn av den friksjonen blir bølgens amplitude, eller høyde, mindre og mindre til den til slutt forsvinner. Det forsvinner sakte på grunn av friksjon i luften. Derfor, for å svare på spørsmålet, lydbølger bare har begrenset tid til det reise , men ja, faktisk de reise etter å ha blitt sendt ut.

Spørsmålet er også, eksisterer lydbølger for alltid?

Det gjør lydbølger ikke leve for alltid . Som energien til lyd overføres til flere og flere luftmolekyler, vibrerer de mindre og mindre til effekten går tapt i den konstante tilfeldige bevegelsen av luftmolekyler. De lyd er borte.

På samme måte, slutter lyd å reise? Lyd bølger er en forplantning av skiftende trykk. Et punkt vil nås hvor all energien til lyd bølge omdannes til varme, så bølgen vil spre seg og slutte å reise siden det ikke blir mer energi å overføre.

På samme måte kan man spørre seg, hvor langt kan lydbølger gå?

Lyder kan reise med omtrent 6000 meter per sekund i enkelte faste stoffer og med en fjerdedel av denne hastigheten i vann.

Går lyset på for alltid?

Lys er en selvforsterkende elektromagnetisk bølge; styrken til bølgen kan blir svakere med avstanden den reiser, men så lenge ingenting absorberer den, vil den fortsette å forplante seg for alltid.

Anbefalt: