Hvordan forklarer lydbølger som beveger seg i luftmedium?
Hvordan forklarer lydbølger som beveger seg i luftmedium?

Video: Hvordan forklarer lydbølger som beveger seg i luftmedium?

Video: Hvordan forklarer lydbølger som beveger seg i luftmedium?
Video: Мальвы цветут_Рассказ_Слушать 2024, Kan
Anonim

Lydbølger reiser gjennom luft er faktisk langsgående bølger med kompresjoner og sjeldenheter. Som lyd passerer gjennom luft (eller hvilken som helst væske medium ), partiklene av luft gjør ikke vibrere på en tverrgående måte. Forklaring: Vibrasjonene hopper fra en partikkel til en annen.

Dessuten, hvordan beveger lyd seg gjennom luften?

Lyden reiser i luft som en serie av kompresjoner og sjeldnere. Når et objekt vibrerer vil det bevege seg frem og tilbake. Når den beveger seg frem, skyver den tilstøtende luft partikler. Dette er en kompresjon: et område med høyt trykk som beveger seg langs retningen til lyd bølge.

Deretter er spørsmålet, hva er lyd og hvordan beveger den seg? Lyd er en type energi laget av vibrasjoner. Når en gjenstand vibrerer, forårsaker det bevegelse i luftpartiklene. Denne bevegelsen, kalt lyd bølger, fortsetter til partiklene går tom for energi.

På samme måte, hvorfor trenger lydbølger et medium å reise gjennom?

Lydbehov et materiale medium for deres forplantning som fast, flytende eller gass til reise fordi molekylene fast, væske og gasser bærer lydbølger fra ett punkt til et annet. Lyd kan ikke gå videre gjennom vakuumet fordi vakuumet ikke har noen molekyler som kan vibrere og bære lydbølger.

Hva kan lyd ikke reise gjennom?

Lyd bølger er reiser vibrasjoner av partikler i medier som luft, vann eller metall. Så det er naturlig at de ikke kan reise gjennom tomrom, hvor det ikke er noen atomer eller molekyler som kan vibrere. Derfor, Lyd kan ikke reise gjennom vakuum, men det krever et medium.

Anbefalt: