Kan lydbølger endre retning?
Kan lydbølger endre retning?

Video: Kan lydbølger endre retning?

Video: Kan lydbølger endre retning?
Video: VERDENS MÆRKELIGSTE LYD 2024, April
Anonim

For eksempel, lydbølger er kjent for å brytes når de reiser over vann. Selv om lydbølge er ikke akkurat endres media, det er å reise gjennom et medium med varierende egenskaper; dermed bølge vilje møte brytning og endring det er retning.

I forhold til dette, hva skjer med lydbølger som bøyer seg?

Refraksjon. Diffraksjon involverer bøying eller sprer seg ut av en lyd bølge i et enkelt medium, hvor hastigheten på lyd er konstant. En annen viktig sak der lydbølger bøyer seg eller spredt ut kalles refraksjon. Dette fenomenet involverer bøying av en lyd bølge på grunn av endringer i bølgens hastighet.

Vet også, hvor brytes lydbølger? Bøyning av akustiske stråler i lagdelte inhomogene medier skjer mot et lag med en mindre lyd hastighet. Denne effekten er ansvarlig for guidet forplantning av lydbølger over lange avstander i havet og i atmosfæren. I atmosfæren fører vertikale gradienter av vindhastighet og temperatur til brytning.

Så kan lydbølger polariseres?

Svar: Lydbølger , er langsgående, noe som betyr at de svinger parallelt med bevegelsesretningen. Siden det ikke er noen komponent i en lydbølger oscillasjon som er vinkelrett på bevegelsen, lydbølger Kan ikke være polarisert.

Hvorfor brytes lyd under vann?

Refraksjon oppstår ikke bare når lys beveger seg fra vann til luft, men når lysets hastighet endres. Siden lyd hastighetendringer med endringer i temperatur, saltholdighet og trykk, a lyd bølge vilje bryte mens den beveger seg gjennom havet.

Anbefalt: